סינוסיטיס בהריון

תופעה של סינוסיטיס בהריון הפכה להיות כל כך נפוצה שהיא אפילו קיבלה את השם סינוסיטיס של הריון. שינויי מזג אוויר, חשיפה למזהמים, חומרים מגרים ומתח כל אלו יכולים להחליש את ההגנה של הגוף כנגד פתוגנים חיצוניים כגון קור, חום , לחות, ליחה ויובש. אדם ממוצע מתקרר אחת לשלושה עד ארבעה חודשים יחד עם זאת נשים רבות מתלוננות על התקפים תכופים יותר של סינוסיטיס ואף סתום בזמן ההיריון.

מאמר זה נועד לדון בסיבות לבעיות בסינוסים במהלך ההיריון, כמו גם בדרכים כיצד להילחם באי נוחות זו שלפעמים מאוד מפריעה לאיכות החיים במהלך ההיריון. החלטנו לכתוב מאמר על סינוסיטיס בהריון בעקבות ניסיוננו הרב והמוצלח עם תופעה זו ובשל חוסר המענה הטיפולי לנשים אלו ברפואה הקונבנציונאלית.

מה גורם לסינוסיטיס בהריון?

כאשר אישה נכנסת להריון, הגוף שלה עובר שינויים הורמונאליים מהירים אשר גורמים לשינויים גופניים רבים. עלייה משמעותית ברמות האסטרוגן גורמת לזרימה מוגברת של דם לאזורים קרומיים וריריים כגון רירית הרחם ריריות האף והגרון. כריריות הנטייה שלהן היא להתנפח כשיש זרימה מוגברת של נוזלים לאזור והם נוטות לייצר יותר ליחה, ליחה זו כאשר היא מצטברת לאורך זמן הופכת להיות צמיגה ויבשה בהשפעת הורמון הפרוגסטרון המופרש בהריון. ההתבטאות הקלינית של סינוסיטיס בהריון הינה של מחנק וגודש באף, מעברי האף הופכים להיות חסומים וישנם כאבים ואי נוחות באזור המצח הרקות ומסביב לעניים.

מבנה ותפקוד הסינוסים
הסינוסים הם כיסי אוויר המצויים באזורים אלו של הפנים, רירית הסינוסים מצפה את כל חלל האף ובין תפקידה העיקריים לגרום ללחלוח ולחימום האוויר לפני כניסתו לריאות ולווסת את זרימת האוויר בחלל האף ואף להוות מוקד לסינון ראשוני של מזהמים חיצוניים.

איך מתמודדים עם סינוסיטיס בהריון?

מבחינת הרפואה המערבית אין באמת מה לעשות עם סינוסיטיס בהריון. מדובר בתופעה נורמאלית מהחודש השני של הריון עד מספר חודשים לאחר הלידה והרופאים נמנעים לתת טיפול כלשהוא.

טיפול ברפואה סינית בסינוסיטיס בהריון
ברפואה הסינית ישנו פיתרון מאוד מוצלח למצב של סינוסיטיס בהריון.
הטיפול מאפשר לטפל בבעיה המקומית של הסינוסיטיס ובנוסף מסייע לחזק את מערכת החיסון הכללית של הגוף תוך כדי תמיכה ושמירה על ההיריון.

האבחנה העיקרית מבחינת הרפואה הסינית הינה חום ולחות והטיפול יכלול נקודות דיקור שמסלקות ליחה ולחות מהפנים. הדיקור מניע את הליחה שתקועה בסינוסים ופותח את מעברי האף ללא תופעות לוואי.
משך הטיפול הינו קצר ומדובר על בין 2-3 טיפולי דיקור בטווח של שבוע.
במקביל תקבל המטופלת הנחיות תזונתיות מתאימות אשר יסייעו לה בהמשך ההיריון.

סינוסיטיס בהריון – מקרה מהקליניקה
נטלי בת 34, הריון ראשון לאחר שנתיים של ניסיונות. בשבוע 12 להריון נטלי החלה לסבול מכאבים חזקים בסינוסים הפרונטאליים, הכאבים לוו בתחושת כבדות ועמימות בראש ולעיתים סחרחורות בעת התכופפות.
נטלי פנתה לרופאת הנשים המלווה אותה בהריון וזו המליצה לה לפנות לדיקור סיני מכיוון שלה אין כל כך מה לעשות.
נטלי הגיע ל 2 טיפולי דיקור בטווח של מספר ימים אחד מהשני, כבר לאחר הטיפול הראשון חשה הקלה משמעותית בתחושת הכבדות והכאב בראש.
לאחר הטיפול השני הכאב נעלם כלא היה ואף חזרה לה תחושת הריח והטעם שנעלמה.
נטלי קיבלה כצידה לדרך מספר הנחיות תזונה מתאימות ליישמם בהמשך ההיריון.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם: